Java en Bali 2009

Familiebezoek

Bedankt voor de reacties. We vinden het erg leuk dat ons verslag wordt gelezen.

Vanmorgen was het nog onzeker of we met z'n drietjes naar onze familie in Jakarta zouden gaan. Danny voelde zich vanmorgen nog lang niet fit. We spraken af om te kijken hoe hij zich na het ontbijt zou voelen. Dat viel gelukkig erg mee, dus besloten we om toch maar te gaan. Om 8.00 vertrokken we met onze chauffeur. Hij vertelde dat het zo'n 3 uur rijden was naar het adres in Jakarta, inclusief opstoppingen door files. Het was redelijk rustig op de weg en we konden onverwachts goed doorrijden. Uiteindelijk kwamen we al om 10.00 uur in Jakarta aan. We zijn in een restaurantje een kop koffie gaan drinken en hebben van daaruit de familie gebeld of het goed was als we een uurtje eerder kwamen. Dat was in orde en we werden meteen uitgenodigd voor de lunch.

De ontmoeting was erg spontaan. We werden als eerste ontvangen door onze nicht Renee en daarna ook door oom Kobus, Jasmin en Anita. Het is ongeveer 33 jaar geleden dat ik oom Kobus voor het laatst heb gezien, dus dat was even wennen. Intussen is hij ook al 89 jaar. Het ging redelijk goed met zijn gezondheid. Zijn dochters Renee en Jasmin wonen bij hem en Anita is er ook vaak. We hebben gesprekken gehad over hun familie en over onze familie. Ze waren erg geïnteresseerd. Oom Kobus woont in de één van de betere wijken van Jakarta. De wijk wordt goed beveiligd. Als lunch kregen we nasi en bami met wat snackjes erbij. Ze waren erg gastvrij.

Rond 13.00 uur gingen we naar het graf van onze grootvader. De begraafplaats was ongeveer 15 minuten rijden. Het was een grotere begraafplaats dan die van onze oma in Cibibur, waarschijnlijk voor de beter gesitueerden. Bij het graf aangekomen kwamen ineens overal mannetjes met grasschaartjes tevoorschijn en begonnen druk het gras op het graf bij te knippen. Niet voor niks natuurlijk, daar werd een bedrag voor gevraagd. In het graf ligt ook onze neef Jacques die 3 jaar geleden op 52 jarige leeftijd stierf aan een hartaanval. We hebben wat roosjes bij het graf neergezet en zijn weer terug naar het huis van oom Kobus gegaan. Hij bleef thuis, want het was te vermoeiend voor hem om mee te gaan. We hebben nog een heel leuk gesprek gehad met hem. Hij zat enorm op z'n praatstoel. Hij vertelde over de familiegeschiedenis in weer een andere versie als we al wisten. Rond 16.00 uur zijn we weer richting ons hotel in Bogor vertrokken met een tevreden gevoel. We hadden een heel speciale dag achter de rug.

Morgen checken we uit en en verlaten het hotel in Bogor. We rijden door naar Bandung. Van daaruit zijn we van plan om o.a. Pangandaran te bezoeken. Maandagochtend reizen we per trein naar Yogyakarta (± 8 uur rijden).

Groetjes, Danny, Tjeerd en Pammy

Morgen:

- Bandung

Fam. Hendriksz

Toen wij indertijd in Djakarta waren hebben Wij ook je oom en tante bezocht. Is ze overleden?Doe hem de gr. als je hem nog een ziet. Misschien herinnert hijzich ons nog.gr. H enA.

Roel en Pieternel

Hoi Dan, Pam en Tjeerd,

Leuk dat jullie familie hebben ontmoet. Ik had oom Cobus ook heel anders in mijn herinnering. Doe ze de hartelijke groeten als jullie ze nog zien. En een goede reis met de trein naar Yogjakarta.

Groetjes, Roel en Piet

Conny

Pappa volgt jullie verhalen Patty heeft er een paar uit geprint.
Morgen ga ik naar pappa en laat het vervolg en de foto van Oom Cobus en onze nichten zien.

Fam. Hendrikz

Hallo "Buurman"

Oom Kobus kon jullie zeker nog herinneren. Hij vroeg naar jullie en naar ons buurmeisje. We moesten u de hartelijke groeten doen.

Groetjes van ons

Roel en Piet

Maandag gaan we verder met de trein. De kaartjes hebben we al. We zijn benieuwd.

Groetjes van ons drie

Conny

Leuk dat jullie papa erbij betrekken. We kijken vaak rond en denken dan dat papa een heel ander Java in zijn geheugen heeft.

Groetjes van ons drietjes

Patty

Adoe Danny, alles weer goed?

Jane

Hi Pam, gelukkig dat het door de internetverbinding kwam dat het even stil was... kwas al bang dat jullie ziek waren.... jullie hebben alweer veel gezien in die contreien...Op naar Yogjakarta... ben benieuwd hoe jullie het treinen gaan ervaren...maar eerst nog even genieten van de de voorstelling. ;-) Have Fun X

Marianne

Hallo allemaal,

Gelukkig weer een berichtje, ik dacht al misschien zijn jullie allemaal geveld door de schijteritus........
Maar nee, alles goed. Veel plezier nog en geniet ervan.

groetjes van ons